Изселническите организации в Турция агитират за вота у нас

0
Призивът е да бъдат подкрепени кандидатите, които са етнически турци
Призивът е да бъдат подкрепени кандидатите, които са етнически турци Снимка: Свободна Европа / архив

Призивът е да бъдат подкрепени кандидатите, които са етнически турци

Конфедерацията на балканските румелийски турци (BRTK) в Турция ще подкрепи кандидатите български турци, които ще участват в предсрочните парламентарни избори в България на 2 октомври т.г. Призоваваме притежаващите двойно гражданство избиратели в Турция да заявят своята подкрепа, за да бъдат защитени правата на турците в България и за разрешаването на техните проблеми.

Това се посочва в съобщение на конфедерацията, огласено от председателя ѝ Сабри Мутлу и цитирано от кореспондента на БТА в южната ни съседка. По думите на Мутлу решението за подкрепата е било взето на заседание на управителния съвет, проведено на 8 септември т.г.

Ние отдаваме голямо значение на предстоящия на 2 октомври вот, защото съседката ни България не можа да създаде устойчиво правителство, въпреки трите последователни вота, проведени през миналата година. Желанието ни е най-сетне да се установи политическа стабилност в България - условие за благоденствието на всички нейни граждани. В тази връзка, голямата задача пред 10-те федерации, обединени в Конфедерацията на балканските румелийски турци, и на неправителствените организации е да съдействаме за мотивацията на гражданите, които имат право на глас на вота в България, да се явят пред урните, да ги информираме и да им припомним важността на всеки глас за плурализма в демократичните общества, да им съдействаме и да оказваме помощ“, посочва Сабри Мутлу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    colibri
    Конституцията на България- в сила от 13.07.1991 година Чл.13(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
  • 0
    2
    Бранимир
    Доколкото знам в Румъния, определен брой депутатски места са запазени за представители на етническите малцинства, които не успеят да прескочат 5-процентната бариера за влизане в двукамарния парламент на страната.
  • 7
    1
    ...
    що в Румъния нямат такава партиа и такива партийни подкрепи от други държави ?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари