„Изправи се! Мутри вън!“ ще разследват с комисия полицейско насилие срещу протестиращи

1
Вносителите припомнят, че на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани са използвани насилие и репресия
Вносителите припомнят, че на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани са използвани насилие и репресия

Комисията ще разследва фактите и обстоятелствата при използването на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР срещу протестиращите

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ с председател Мая Манолова събра 59 при необходими 48 подписа за внасяне на решение за създаване на Комисия за разследване на полицейското насилие срещу протестиращите на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г.

Припомняме, че вчера зам.-председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов обяви внасянето на проект на решение за създаване на комисията.

Според внесеното проекторешение комисията ще разследва фактите и обстоятелствата при използването на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР срещу протестиращите.

Вносителите припомнят, че на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани са използвани насилие и репресия. Бяха задържани десетки граждани и журналисти, използван бе безогледно сълзотворен газ срещу журналисти, възрастни хора, жени и деца, допълват те.

В мотивите вносителите подчертават, че във връзка с упражненото насилие са укрити доказателства за извършените нарушения на закона от страна на служителите на МВР. Извършващите проверката институции действаха като съучастници и прикриваха извършените деяния, категорични са от парламентарната група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари