ИБГНИ отказаха да оглавяват комисии в НС

0
Бяхме многократно обвинявани, че се борим за постове, заяви Манолова
Бяхме многократно обвинявани, че се борим за постове, заяви Манолова Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дори и изборът на постоянни комисии в НС, без които парламентът не може да работи, стана причина за противопоставяне между политическите сили.

Още с формирането на първата комисия – тази по бюджет и финанси, която трябва да обсъдили предлаганата от служебния кабинет актуализация на макрорамката, се стигна до напрежение в пленарната зала.

Мая Манолова от ИБГНИ обяви, че парламентарната група няма да предлага свои депутати за председатели и заместник-предеседатели на комисии.

"Бяхме многократно обвинявани, че се борим за постове и се опитваме да парцелираме някаква власт, заради това няма да имаме председатели и заместници на комисии, оставаме ги на вас", обърна се тя към останалите политически сили в НС.

Това провокира реакция от страна на председателя на парламента Ива Митева от ИТН, пише dnes.bg.

"Нали разбирате, че ако всички парламентарни групи последват вашия пример ще останем без ръководства на комисии и ще се блокира работа им, просто не се прави така в една парламентарна република", предупреди тя.

Комисията по бюджет и финанси оглави Любомир Каримански от ИТН. Неговите заместници са бившият финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ, Румен Гечев от БСП и Петър Чобанов от ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари