Изнудваният от Ралев бизнесмен се оплакал лично на Борисов

0
Предаването на подкипа - предварително белязани банкноти, се състояло и те били пари намерени у посредника в корупционната схема - близък приятел на кмета Ралев
Предаването на подкипа - предварително белязани банкноти, се състояло и те били пари намерени у посредника в корупционната схема - близък приятел на кмета Ралев

До ареста на кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев в четвъртък се е стигнало, след като изнудваният от него бизнесмен се е оплакал на премиера Бойко Борисов.

Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. Прокуратурата ще иска постоянен арест за Ральо Ралев и неговия помагач. 

Специализираният наказателен съд ще решава в неделя дали да остави в ареста кмета. Ралев е обвинен, че е принудил главния архитект на общината да поиска 60 000 лева от местен строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж на 4-етажен блок. Посредник е бил близък приятел на кмета, за когото прокуратурата също иска постоянно задържане. 

Иван Гешев направи аналогия с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева - и в този случай имало бавене на разрешително, само издаването на документа било работа на главния архитект. "Кметът казва, че него го няма в цялата схема... ", иронизира зам.-главният прокурор.

И други чиновници от общината, които строителният предприемач потърсил за съдействие, споменавали сумата от 60 000. Посредникът в схемата бил  "Лобист. Има бизнес в района на Пловдив, в Карлово, притежава недвижим имот в Гърция. Близък семеен приятел е на кмета Ралев. И кабелна телевизия има в Карлово и не знам още какво...",  обясни наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов.

Притиснат от общинската администрация, бизнесменът бил принуден "да си спасява инвестиционните намерения, попадайки при министър-председателя - и тука вече се развиват наказателно-правните последици на този аспект", разкри Иван Гешев. 

След срещата с премиера в началото на годината Ралев и неговият помагач били поставени "под контрол" и договорките за предаването на подкупа били документирани с аудио и видео записи.  

Предаването на парите - предварително белязани, се състояло и те били пари намерени у посредника в корупционната схема - близък приятел на кмета Ралев.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари