Изминаха три години от трагедията с Вики!

2
Да почетем паметта ѝ с добро дело!
Да почетем паметта ѝ с добро дело! Снимка: Dunavmost

Да почетем паметта ѝ с добро дело!

Днес, 6 октомври, се навършват три години откакто Бог прибра при себе си журналистката от Русе Виктория Маринова.

Вики напусна белия свят едва на 30 години, но беше човек с голямо сърце и през краткия си живот извърши много добри дела. Затова днешният ден е повод да си припомним, че да си журналист е призвание и журналистиката трябва да помага на хората, пишат TVN за своята колежка.

Нека си спомним за нея. Да я почетем с добро дело! Само едно добро дело може да вдъхне чувство за цел, усещане, за смисъл в живота.

Затова, не тъжете. Почетете я с едно добро дело. За някой непознат. И му кажете той да направи същото за друг. И когато това добро дело обиколи целия свят и се върне при вас – тогава ще знаете, че сме променили света.

За това живееше тя – за да направи света по-добър. Нека заедно да довършим започнатото от нея.

Какво се промени в Русе след убийството на Вики?

Лобното място на Виктория - кейовата стена край Дунав вече е осветено и под видеонаблюдение, финансирано от роднините ѝ.

Убиецът Северин Красимиров, вместо доживотен затвор, получи 30 години лишаване от свобода, заради процедурата по съкратеното производство. Роднините ѝ станаха инициатори за внесените от народни представители предложения за законови промени, сред които да отпадне съкратеното следствие при умишлено причиняване на смърт.

Законопроектът беше приет на първо четене в парламента. Това удовлетворява близките на Виктория, но опасенията им са дали ще се приемат всички промени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари