Измамници искат мобилни телефони за спешен разговор

0
Измамници искат мобилни телефони за спешен разговор

Русенската полиция предупреди за нова схема на измами.

Непознат заговаря набелязания гражданин/гражданка (най-често непълнолетен) и му иска мобилния телефон, за да се обади от него поради някаква важна причина.

След като получи телефона, измамникът провежда разговор, понякога дори поставя собствена СИМ-карта, след което намира претекст да се отдалечи и да избяга с телефона на услужливия гражданин.

Полицията съветва: Ако към вас бъдат отправени подобни искания да не се доверявате, колкото и логично и убедително да звучат. Не давайте вашия телефон на непознати лица. Предупредете вашите близки, приятели и роднини, за да не станат жертва на подобни измами.

ОД на МВР Русе апелира към гражданите в активна възраст да обърнат внимание на младежите и децата в тяхното обкръжение за описаната схема на измама и да им обясняват как да реагират, ако се опитат да ги измамят.

ОД на МВР - Русе призовава да бъдете внимателни, да не се доверявате на случайни хора и да не им предоставяте ваши вещи.

Ако станете жертва на измама или към вас (ваши вещи) бъде проявен интерес от лица по описаната схема, незабавно се обадете на тел. 112.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари