Измамник от Русе "ужили" семейство от Троян с 48 000 лева

0
32-годишният мъж е задържан
32-годишният мъж е задържан Снимка: МВР

32-годишният мъж е задържан

Разкриха телефонна измама на стойност 48 000 лева.

Семейство от Троян - мъж на 68 и жена на 64 години, са въведени в заблуждение по познатата измамна схема - „оказване на съдействие на МВР“.

На 9 юли, двамата, чрез телефонни обаждания от непознати, представящи се за полицаи, са измамени като са предоставили парите в различни валути и около 200 грама златни накити на обща стойност 48 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

На 11 юли, след разследване, е задържан 22-годишен от гр. Троян, криминално проявен и осъждан. В хода на последвалите процесуално-следствени действия от жилище, обитавано от лицето, са иззети вещи и предмети, имащи отношение към действията му в качество на "муле".

На 12 юли със съдействието на криминалисти от ОД МВР-Русе е задържан криминално проявен и осъждан 32-годишен мъж от гр. Русе. При последвалите процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от него, са открити и иззети 3 СИМ карти, 10 мобилни телефона, 44 импулсни карти и компютърна конфигурация. Мъжът доброволно е предал паричната сума и златните накити, отнети от пострадалото семейство.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. В РУ МВР-Троян е образувано досъдебно производство и се установява съпричастността им към извършени на 09 юли други 3 телефонни измами на територията на община Троян.

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Александър
    Убий мангал и получав аш награда! Кога ще се приеме такъв закон?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари