Измамиха русенец чрез обява в Cars.bg

26
Нова схема за измама чрез сайтове за обяви на автомобили набира популярност
Нова схема за измама чрез сайтове за обяви на автомобили набира популярност

Внимавайте, когато решите да си купувате автомобил от сайт за обяви.

Нова схема за измама чрез сайтове за обяви на автомобили набира популярност. За това ни съобщи опарен русенец в редакцията на Dunavmost.bg.

Схемата е проста - даваш пари на непознат човек без документ, за да ти внесе автомобил от чужбина и после може да пиеш една студена вода.

На 10 октомври 2016 година, измаменият русенец видял обява в Cars.bg за продажба на автомобил с марка Audi A3, обявен на цена от 1200 лева. Той решава, че е намерил подходящ за него автомобил на достъпна цена и се обадил на продавача, който се представил за Николай Стефанов Ивайлов. Измамникът поискал от купувача 1000 лева авансово, за да внесе автомобила на негово име, защото автомобила нямал собственик. Доверчивият русенец дал парите без никакъв документ за това и зачакал да му се обадят, когато пристигне колата. Но след два дена той вижда същият автомобил в нова обява, този път в mobile.bg за 2000 лева.

След като разбира, че е измамен, господинът отива да подаде жалба в Първо РПУ - Русе. От там му обяснили, че не може да направят нищо, защото нямало никакви документи, които да докажат измамата. Малко по-късно той разбира от свои познати, че измамникът има нова жертва с обявата си в mobile.bg.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари