Изгубено магаре във Варна застраши пътната обстановка

0
Животното беше снимано да се разхожда без надзор по натоварени булеварди и накрая загина, блъснато от влак
Животното беше снимано да се разхожда без надзор по натоварени булеварди и накрая загина, блъснато от влак

Животното беше снимано да се разхожда без надзор по натоварени булеварди и накрая загина, блъснато от влак

Възмущението си от бездействието на институциите изразиха собствениците на магарето, което предизвика смут във Варна в сряда. Животното беше снимано да се разхожда без надзор по натоварени булеварди и накрая загина, блъснато от влак. Още тогава в социалните мрежи хората се организираха, за да съберат средства и да купят ново магаре на собственика.

Милко Вълчев, собственик на магарето: “Как се чувствам? Като дядо! Липсва ми магарето!"

Според собствениците, разходката на магарето по варненските улици е било изключително опасна за живота на гражданите.

Милко Вълчев:“Това е животно, което е над 120 килограма и е предпоставка за ПТП”. Белата можеше да е огромна”.

Институциите не са взели мерки, казват стопаните на Мария, въпреки че от полицията казаха, че са пратили патрул, който да издирва животното, предаде БНТ.

Йорданка Вълчева, дъщеря на собственика на магарето: “Много хора, включително и сестра ми са звънели на телефон 112, откъдето им е казвано да си го търсим в полицията”.

Магарето е отглеждано в близкото до Варна село Тополи от Милко Вълчев. Възрастният мъж установява във вторник, че животното е откраднато и започва да го търси. Предположението беше, че магарето е изгубило ориентация заради автомобилите и клаксоните, когато се е озовало на улицата. По-късно собственикът разбира, че е убито.

Милко Вълчев: “Не е човек, животно е”.

Йорданка Вълчева: “Дали щеше да се прибере и да бъде блъсната от ТИР, от кола. Ние научихме по-късно и реагирахме. Братовчед ми тръгна от Тополи да я издирва. Бях оставила координати да ми звъннат, за да я намерим, но братовчед ми я видя на гарата убита от влак”.

Сега собствениците на магарето призовават хората в социалните мрежи да не събират помощи за купуване на ново животно. Предпочитат парите да отидат за благородна кауза и се надяват институциите да си вършат задълженията съвестно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари