Иванка Шалапатова: Предлагаме Национална програма против насилието

0
Активните мерки за защита на децата и жените ще бъдат в две посоки, поясни министърът на труда и социалната политика
Активните мерки за защита на децата и жените ще бъдат в две посоки, поясни министърът на труда и социалната политика Снимка: Фейсбук

Активните мерки за защита на децата и жените ще бъдат в две посоки, поясни министърът на труда и социалната политика

Национална програма против насилието предлага социалното министерство. Това съобщи във Варна министър Иванка Шалапатова, предава БНТ.

Програмата е изготвена след призива на премиера Николай Денков към четири министерства за спешни мерки срещу домашното насилие. Те ще бъдат представени днес.

"Активни мерки за защита на децата, както и за защита на жените в две посоки. Първо превенция – работа, когато е рано, с цел превенция на насилието над деца, които много често след това като възрастни повтарят този модел на агресивно поведение. Затова нашата цел е да прекратим тези практики в ранна детска възраст. Втората линия, по която ще предложим по-активни мерки, е защитата на жените и децата, преживели насилие. Ще предложим увеличаване, сега текат изчисленията на брой на всички социални интегрирани услуги за подкрепа на жените жертви на насилие. Мерките в момента не са пълни, няма достатъчно услуги, няма медицинска грижа, за жилищното адекватно настаняване, за трудоустрояването, достатъчно на тези жени, за да имат активен и социален живот. Нашите мерки ще се реализират максимално скоро с периметър до края на годината да имаме първите резултати. До края на следващата други резултати, но те ще бъдат ясно определени", заяви социалният министър Иванка Шалапатова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари