Иван Гешев: "Силите на мрака" целят да ни извадят от ЕС и НАТО

3
На първо място тези сили се целят в съдебната система и искат да я овладеят, заяви главният прокурор
На първо място тези сили се целят в съдебната система и искат да я овладеят, заяви главният прокурор Снимка: БГНЕС

Утре ВСС продължава изслушването на главния прокурор

Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим. Отвъд емоциите след 14-часовите изтощителни дискусии, които предизвикаха полярни реакции в обществото, мога да кажа още няколко думи на колегите си от ВСС. Те няма да са нещо по-различно и ново от това, което знаят. Но съм длъжен да напомня, че всички ние, водени от отговорностите, пред които сме изправени, не трябва да забравяме, че сме дали клетва и сме се врекли пред обществото и себе си да съблюдаваме, спазваме и гарантираме върховенството на Конституцията и законите на страната. Да пазим независимостта на Съдебната система и да не позволяваме външно вмешателство, независимо откъде идва то”. Това каза главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БГНЕС.

За съжаление през последните месеци пред очите на цялата нация и международната общност ставаме свидетели на безскрупулни опити за погазване на Конституцията и на законите на държавата”, уточни Гешев.

И подчерта: „Моите колеги от ВСС трябва да знаят, че тези опити не са насочени само и единствено към отстраняването на главния прокурор, независимо кой е той. Това е само първата стъпка. Тяхната цел е много по-дълбока, опасна и ретроградна. „Силите на мрака", както аз ги наричам, имат за своя основна цел - чрез финансовите и икономически ресурси, които откраднаха в годините на прехода, и с подкрепата на външни фактори да ни държат в подчинение, да ни разколебават в демократичния избор, който направихме, или ако е възможно дори да ни извадят от ЕС и НАТО, каза още главният прокурор.

Мафията днес - очевидно и за мое огромно съжаление - разполага и с политически, и с медийни ресурси, чрез които определя дневния ред и налага своите престъпни и зловещи намерения. Разчита на късата обществена памет и най-вече на изкушенията, пред които мнозина не могат да устоят", казва още главният прокурор. "Изкушенията, на които и Мефистофел се отдаде като продаде душата си на дявола. Бруталността на мафията е очевидна, но и лесно разпознаваема. Методите са известни. Първо търсят споразумение като Фауст, после поставят ултимативни условия със заплахи, а след това реализират заплахите. Нима не видяхте - всичко това се случи пред очите ни в последните няколко седмици! Нали? На първо място тези сили се целят в съдебната система и искат да я овладеят. Ако това стане факт, постигат всичко. Подчиняват политическия, икономическия, медийния и социалния живот дори на своите нечисти цели. Но аз вярвам, че трябва да бъдем пазители на закона, а не на пепелта му”, допълва Гешев.

Утре ВСС продължава изслушването на Гешев, за да изясни в какво психологичното състояние е бил той по време на пресконференцията на 15 май, в която изрече думите „политически боклук”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    4
    LOL
    Ганя може само да пише опорките спуснати от Копейкин. Не може да каже нищо срещу фактите които написах. Просто празни приказки, роби сме били, "окупирани" от съюзниците ни които в момента са единствените възпиращи путиновите бомби по нашата територия :D Роби сме били на СССР като сме им подарявали цялата си продукция и магазините ни са оставали празни. Хем бедни, хем гладни, хем репресирани и вкарвани в Белене от завистливи доносници. Никога повече! Гледам копейкиния протест едва събра 2 автобуса с платени пенсионери и цигани :D Така както сте се надъхали вгъзродените за народен съд може и да се случи ама ще сте от страната на подсъдимите ахахаха
  • 9
    3
    23f23
    България няма място в нато и европейския съюз на педерастите и американските слуги, ние не сме им съюзници в момента, а слуги и роби. България е окупирана с американски бази.
  • -36
    2
    LOL
    Вижте го Ганя под мене какъв е ербап. Не осъзнава, че в БГ не се произвежда почти нищо. Не осъзнава, че излезе ли от ЕС и всяка стока внос от ЕС ще бъде обмитена и с още по-висока цена. Не осъзнава, че българските стоки които се изнасят в ЕС също ще бъдат обмитени и ще станат още по неконкурентни. Ганя не знае какво е ЕС, ама иска да ни вади от там. За НАТО чак не знам има ли смисъл да се коментира при положение, че ние армия нямаме и разчитаме изцяло на съюзниците там. Само за пример ще дам всеки един съсед на Русия който не е в НАТО. Всички са били окупирани в някакъв момент и занулени. Откак Путин е на власт (1991г) - първа чеченска война, втора чеченска война, руско-грузинска война, руско-украинска война. Ганя какво ще прави като цените му са в небесата, заплатите на дъното и черноморието бомбардирано? Ганя може само да псува и да лиже путинския анал както се вижда от всичките му коментари.
  • 6
    1
    Чшшшшш, алоууууу!
    Ибане, педераст долен, именно „силите на мрака“ и по-точно „силите на ЧИФУТСКО–АМЕРИКАНСКИЯ мрак“ ни натикаха в €вропедерасткия ВИ съюз и шибаното ВИ НАТО! А като споменах „чифутин“ се сетих за най-подлия и продажен такъв, Сюлейман Пусси, да еба неговата майка, да еба, и му пожелавам да пукне в най-ужасните мъки, като скот, омазан до ушите в собствените си лайна! АМИН!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари