Иван Гешев: Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен

0
Мъж с маска изскочи зад гърба на Гешев и го замери с банкноти от 500 евро с лика на Борисов
Мъж с маска изскочи зад гърба на Гешев и го замери с банкноти от 500 евро с лика на Борисов Видео: bTV

Мъж с маска изскочи зад гърба на Гешев и го замери с банкноти от 500 евро с лика на Борисов

Недоволен от работата на прокуратурата гражданин и вероятно част от протеста, дойде на заседанието на правната комисия в Народното събрание, която изслушва доклада на главния прокурор. В един момент той стана и хвърли по Иван Гешев банкноти с лика на премиера Борисов от по 500 евро.

Мъжът беше седнал непосредствено зад Гешев и държеше пачка с банкноти.

„Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска”, обърна се той индиректно към него.

Тогава мъжът стана и хвърли банкнотите, след което веднага беше изведен от залата.

„Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата обективност, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България”, коментира той.

Пред депутатите той отново повтори тезата си, че прокуратурата е подложена на политически натиск.

“Когато прокурор влезе в съдебната зала и срещу него има обвиняеми, логично е да не го харесат, целта е обвинителите да бъдат харесвани заради действията си от българските граждани”, каза Иван Гешев.

Той отчете успехи в работата на държавното обвинение, като видимо се подразни от въпросите за конкретни дела и теми на европейския мониторингов доклад като корупцията по високите етажи на властта.

“Аз нямам никакви притеснения за никакви форми на контрол. Реалните проблеми са НК от времето на другаря Тодор Живков, наказателен процес с изключително високи стандарти, какъвто не съществува в нито една страна на ЕС – това пречи за постигането на резултатите, които очакват българските граждани и българското общество. Въпреки това, броят на оправданите и на върнатите дела трайно намалява през годините; броят на осъдените е изключително висок”, похвали се главният прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари