Иван Гешев: Претърсени са два кабинета в президентството

1
Това е по две отделни досъдебни производства, обяви главният прокурор
Това е по две отделни досъдебни производства, обяви главният прокурор Видео: NOVA

Два кабинета са претърсвани в президентството, разкри главният прокурор Иван Гешев.

Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на военно окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с влияние”, обясни Гешев. Той допълни, че тези действия са предприети след разрешения от два съда, предава Novini.bg.. 

"Съветник на президента представя доброволно материали с гриф по за закона за класифицирана информация", коментира пред медиите Гешев и подчерта, че има нерегламентирано изнасяне на информация.

На въпрос за скандала с Христо Иванов и НСО, главният прокурор каза, че ситуацията му е била странна и прокуратурата няма да се намесва в политически дейности.

"Аз отговарям за прокуратората. Ще ви кажа за прокурора в Русе, който е лобирал. Имаше случай за следовател в София, който има данни, че е извършил хулигански действия по отношение на служители на МВР. Видяхте как действаме, когато висш прокурор се държи неморално в болница", изброи той.

"Проблемите на другите институции не са наш проблем, да хванат и да си решат. Президентът един ден казва, че ни няма доверие, сега ни казва да се ангажираме. Сега и аз съм разколебан и раздвоен", коментира лаконично Гешев.

И отново подчерта, че неговата цел е намаляване на престъпността и гражданите да се чувстват по-сигурни.

На 15 юли ще има съвещание между прокуратурата и ръководството, каза Гешев. На нея ще се говори за резултатите относно битовата престъпност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари