Иван Демерджиев: Гешев не трябва да е главен прокурор, защото е погазвал закона многократно

0
Одобрението на насилие към протестиращи от главния прокурор е повод за отстраняването му
Одобрението на насилие към протестиращи от главния прокурор е повод за отстраняването му Снимка: NOVA

Одобрението на насилие към протестиращи от главния прокурор е повод за отстраняването му

Кирил Петков вижда в мое лице човек, който е способен да разрешава въпросите на корупцията по високите етажи на властта. Много по-бързо трябва да се приема законодателството в тази сфера. Това заяви бившият правосъден министър Иван Демерджиев в студиото на Нова телевизия. Той очаква днес да се проведе пълноценен дебат във ВСС по исканията на министър Йорданова.

“Първата точка в искането за отстраняването му е биенето на деца под колоните на МС. Поощряването на това от главния прокурор е достатъчно за отстраняването му. Не може главният прокурор да се обръща с “шефе” към бивш премиер”, коментира бившият правосъден министър.

Като момент, в който Гешев поощрява населението на протестиращи, Демерджиев посочи изказването му, че застава зад действията на МВР през лятото на 2020 година. Според него, ако главният прокурор не бъде освободен от поста си, положението ще стане нетърпимо.

По темата с обновяването на ВСС от парламента каза: “Препоръките на редица международни организации е да има по-малко прокурори в тази квота, защото те са подчинени на главния”.

Той беше категоричен, че темпът на реформите е изключително бавен.

“Гешев не трябва да е главен прокурор, защото е погазвал закона многократно”, завърши Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари