Иван Бакалов: Прокуратурата нищо не направи за измамата в "Инвестбанк"

0
Ако ГЕРБ гласуват за Каримански, всичко ще стане ясно, кой за какво се бори, кой на кого е човек
Ако ГЕРБ гласуват за Каримански, всичко ще стане ясно, кой за какво се бори, кой на кого е човек Снимка: БГНЕС

BIRD извади документ, подписан от кандидата за шеф на БНБ, под една престъпна схема, за която няколко души трябваше да влязат в затвора.

BIRD: Офшорка е прала руски пари, докато Любомир Каримански е управлявал "Инвестбанк"

Любомир Каримански бил професионалист и т. н., но ако той не даде обяснение за подписа си под тази фиктивна измамна операция, рано или късно ще си замине заедно с цялата партия на Слави Трифонов. Ако пък и ГЕРБ гласуват за него, всичко ще стане ясно, кой за какво се бори, кой на кого е човек и т. н.

Накратко, "Инвестбанк", на която е изпълнителен директор Каримански към онзи момент, уж е изплатили в брой 1,1 млн. лева на ром мошеник, регистрирал се като съуправител на фирма, на която банката е длъжник. И банката после претендира, че си е изплатила дълга, за който е осъдена.

Прокуратурата нищо не направи за тази измама, ромът казва при разпити, че никакъв милион не е виждал, само се е подписал, и му платили 900 лева. Няма банков клон, който да разполага с 1 млн. в брой, без да ги е поискал от БНБ.

Разкрих тази история в две статии през 2015 г. и продължение през 2017, в e-vestnik и в. "Галерия". След това и "Капитал" описа историята.

Всичко мина без последствия за никого (като изключим, че Петя Славова водеше 6 дела срещу мен за предишни публикации за други кражби на милиони в тази банка).

Измамената фирма впоследствие си прибра парите от банката със съдия изпълнител, а прокуратурата не видя престъпление.

Отдолу ще сложа линкове, ако иска някой да прочете с подробности.

Прочее, трябва да е ясно, че за шеф на БНБ се иска безспорен кандидат, без нищо съмнително в кариерата. Ако може да се намери някой, който не е работил в "Инвестбанк" и др.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари