Ивайло Мирчев: Искат да върнат хартиените бюлетини

0
Това ще ни върне в епохата на лесния предизборен алъш-вериш
Това ще ни върне в епохата на лесния предизборен алъш-вериш

Предстои поредна битка в парламента - връщането на хартиените бюлетини

ГЕРБ планира да внесе предложение на БСП. Какъв е проблемът? Проблемът е, че хартията ще ни върне с цяла демократична епоха назад.

Ще ни върне в епохата на лесния предизборен алъш-вериш, в епохата на фалшифицирани изборни протоколи, невалиден и контролиран вот. Точно за да се борим с тези практики, през 2020 г. създадохме “Ти броиш” - платформата за честни и прозрачни избори, в която като застъпници и валидатори се включиха над 10 000 доброволци. Явно идва време да възобновим дейността ѝ.

Един от успехите на предишните кратки парламенти бе премахването на хартиените бюлетини и свързаните с тях всевъзможни злоупотреби, на които се нагледахме през последните 30 години. Днес част от партиите искат да ги върнат и ако искаме следващите избори да не зависят от хартиеното минало, трябва да направим всичко възможно, за да им попречим.

Ивайло Мирчев

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Русенец
    До 1-Явно си неграмотен гаджал от електората на ДПС и ти е трудно да се оправиш с машината.Или си просто обикновен гербераст.
  • -7
    1
    бах ти глупаците
    Абе свиня,цял свят гласува с хартиени бюлетини ..Те изостанали ли са бе малоумник? Няма да можете да манипулирате сега машините и ще го духате.Дай тогава да забраним книгите,вестниците,учебниците ...то все хартия.Да минем само на машини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари