ФТК ”Родолюбец” - Русе ще участва в грандиозния танцов спектакъл „Шуменската гара“

5

Русенските танцьори ще се качат на сцената на зала 1 в НДК

Фолклорен танцов клуб ”Родолюбец” - Русе с ръководител Венелин Руменов, ще вземат участие в най-грандиозния танцов спектакъл в историята на българското танцово изкуство – „Шуменската гара“.

Събитието ще се състои на 11 май 2024 г., в зала 1 на НДК, от 20:00 часа.

Жените на танцовият клуб ще представят танц в северняшката картина на спектакъла а мъжете, заедно с Русалийска група от гр. Петрич, квартал “Казармите”, с ръководител Алеко Трайков ще представят разработка върху хоро от Петричкия край на жива музика.

С подкрепата на русенска компания, от танцовия клуб ще придобият нова визия с чисто нови носии.

На сцената в общ спектакъл ще се представят над 1 500 танцьори от над 40 танцови формации от цялата страна,. Те ще покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен.

Представлението ще предложи разнообразие на музика, танци и костюми, ще създаде добро настроение и хумористични моменти, ще покаже съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и добра режисура. Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров – хореограф и ръководител на ансамбъл „Българе“. Събитието е под патронажа на кмета на град Шумен Христо Христов и се реализира със съдействието на Община Шумен”.

Организатори са Фондация “Българе” и сдружение „Асоциацията на хореографите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари