Ивайло Мирчев: Апокалиптичните сценарии за липса на газ и на високи цени не се сбъдват

0
Оказа се, че политиката на диверсификация е правилна
Оказа се, че политиката на диверсификация е правилна

Оказа се, че политиката на диверсификация е правилна

Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев коментира падането на газа във Фейсбук:

"Цената на газа от 1 юни пада с 13%. Малко над месец откакто Путин врътна кранчето на България. Може би помните, че в първите седмици десетки говорещи глави на руско финансиране или зависимост обикаляха телевизиите да рисуват апокалиптични сценарии как цените ще хвръкнат до небето, Чирен бил празен, Борисов се оплакваше, че нямало да има топла вода за къпане и щял да ползва котлона, Фандъкова щеше да разрежда градския транспорт, целият гербериат внушаваше, че тежко сме се "прецакали" и се призоваваше да продължим да поддържаме зависимостта си от руски газ.

Какво се оказа? Оказа се това, което твърдяхме още в първите дни на кризата - микс цената на газа за периода май - декември 2022 г. ще бъде по-ниска от цената за предходния период януари - април, а Чирен се нагнетява по план и ще посрещнем зимата без нарушение в доставките.

Оказа се, че политиката на диверсификация е правилна и е безумие да имаме само един доставчик, още повече той да е непредвидимата путинова Русия.

Целта пред България трябва да бъде нулева енергийна зависимост от Русия. По отношение на газа и петрола - максимална диверсификация на доставчиците, на най-ниски цени, за да не изпадаме в тежка зависимост от нечии болни амбиции.

Апокалиптичните сценарии за липса на газ и на високи цени не се сбъдват. Остава само един въпрос - какви действия ще бъдат предприети, за да поемат отговорността си тези, които в продължение на над 10 г. ни държаха в пълна енергийна зависимост от Путин?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари