Ивайло Мирчев: 7 юли е денят на истината за България

0
Две години след като акостирахме на Росенец, превзетият някога плаж е вече свободен
Две години след като акостирахме на Росенец, превзетият някога плаж е вече свободен Снимка: Фейсбук

7 юли за мен ще си остане денят на истината за България

Не някаква героична истина, напротив, съвсем проста, съвсем обикновена. Денят, в който теглихме черта в пясъка, държейки едно знаме. Както аз го виждам, с Христо Иванов и Димитър Найденов не бяхме на Росенец просто от свое име. Чертата я теглихме от името на всички онези хора, на които от години им беше дошло до гуша. Заради всички тях, заради всички нас, трябваше да заявим истината не само на думи, а с действие. Да кажем: България е завладяна. Да кажем: искаме си я обратно.

Две години след като акостирахме на Росенец, превзетият някога плаж е вече свободен, а първите незаконни постройки - премахнати. За да се случи това, не беше достатъчно трима души с една лодка да започнем тази история. Но беше необходимо. След жеста, с който на 7.07. 2020 г. теглихме символичната черта, дойде масираният протест на 11 юли, с който свободните българи си върнаха парче неправомерно присвоена земя. Междувременно започнаха и поредицата от големи протести из градовете, като отглас на същото желание да си върнем страната.

Днес, няколко турбулентни парламента по-късно, вече знаем, че този път е дълъг и със сигурност неасфалтиран. Проправяме го с трудни обединения, крачка по крачка. И май вече е ясно, че България ще си я връщаме така, парче по парче. Ярките жестове ще са редки. Много повече ще е невидимата и даже често банална работа. Но 7 юли ще остане да ни напомня истината и да не ни оставя да се откажем.

Ивайло Мирчев / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    faj
    Кога ще си признаете, че сте проект на сащ?!
  • 0
    1
    666
    Нека да се каже истината - тази (не)демократична България е проект на цру на сащ и обслужва интересите на сащ, англия и франция! Водачите на тази "партия" са агенти/шпиони на тези 3 държави, получават $$ от нпо-тата на цру на сащ чрез чадъра им в България - "америка за България"! Правилното име на фондацията трябва да е "америка за америка срещу България"! ифайло мирчефци и ристюфци са предатели на интересите на България, както и банкянският тулуп! Тези подчовеци нямат родина, имат изгода и обслужват сащ, англия и франция! Тези предатели скоро ще обяват война на Русия! Това е истината! Като агенти/шпиони на други държави - прокарват чужди интереси, а след срещите им с посланиците на тези държави - пак изпълняват тяхни нареждания срещу над 4000 лева, както посочи лена! Всички тези лица са българофоби/русофоби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари