Италия въвежда задължителен COVID паспорт на работното място

0
Очаква се протестна вълна в цялата страна организирана от синдикати и асоциации
Очаква се протестна вълна в цялата страна организирана от синдикати и асоциации

От днес 15-и октомври, в Италия влиза в сила задължителен Зелен пропуск в трудовия държавен и частен сектор.

Очаква се протестна вълна в цялата страна организирана от синдикати и асоциации. Силите на реда имат готовност срещу допустимо проникване на десни екстремисти.

На среща с профсъюзите, премиерът Марио Драги отхвърли предложението им и това на политически сили от правителствената коалиция и опозицията за безплатни тестове за неваксинираните както и удължаване срока до 30-и октомври за влизане в сила на Зеления пропуск удостоверяващ Covid преболедуване или ваксинация, или отрицателен тест, информира БНР.

Задължението засяга също едноличните фирми, домашните помощници и селското стопанство. От над 23 милиона трудещи се във всички браншове, се смята, че 3 милиона и 300, 000 не са ваксинирани. От силите на реда това са около 30% с пик във Флоренция с 40%.

Очакват се протести на работниците и служителите на най-големите пристанища на Италия начело с Триест, Генуа, Джоя Тауро, Ливорно, Анкона и Венеция.

Те се обявяват в защита на всички трудещи се, като организаторите от Триест са готови да не работят до като не бъде отменен Зеления пропуск. Очаква се да бъдат блокирани не само пристанищата, но възлови пътни и железопътни артерии, летища и да има затруднения в градския транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук