Бюрата по труда ще работят извънредно, заради плащането на компенсации

0
До момента са получени заявки  компенсиране с по 24 лв. на ден на 40 920 служители, като на част от тях вече са платени 3 084 000 лв.
До момента са получени заявки компенсиране с по 24 лв. на ден на 40 920 служители, като на част от тях вече са платени 3 084 000 лв. Снимка: БГНЕС

До края на месеца бюрата по труда ще работят допълнително, за да бъдат изплатени всички компенсации за декември на работниците от затворените бизнеси

Това съобщи министъра на труда и социалната политика Деница Сачева чрез профила си в социалната мрежа Фейсбук 

"Служителите на Агенцията по заетостта ще се включат освен в обработката на получените при тях документи, но и на служебно пренасочените от бюра по труда с по-голяма натовареност. Забавянето в изплащането е както заради големия брой заявки,  така и заради множество пропуски или грешки в подадените от работодатели и работници документи, включително в данните за банковите им сметки.  Апелираме към тях да проверяват старателно за пълнотата и коректността на документите, които входират в Агенцията по заетостта, за да бъдат обработвани и изплащани по-бързо дължимите суми.

До момента сме получили заявки за компенсиране с по 24 лв. на ден на 40 920 служители, като на част от тях вече са платени 3 084 000 лв.

От февруари започва приемът на документи за компенсации на пуснатите в неплатен отпуск през януари. Те вече ще бъдат в размер на 75% от осигурителния доход на съответния човек. Документите се разглеждат от комисия в срок до 10 работни дни след подаването им, а резултатите се обявяват до 2 работни дни след взимане на решението. Това означава, че първите плащания по новия дизайн на мярката ще стартират в средата на февруари."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук