Искрен Веселинов: Вгледайте се зад „димката“, която се пуска с националния празник 3 март

0
Готви се огромна либерална бухалка през съдебната власт, убеден е Веселинов
Готви се огромна либерална бухалка през съдебната власт, убеден е Веселинов Снимка: Facebook

Готви се огромна либерална бухалка през съдебната власт, убеден е Веселинов

Като стръв се пуска темата дали националният празник да е 24 май или 3 март. Въпросът за националния празник винаги се е решавал на ниво закони. Причината да се пуска тази „димка“ е да се скрие останалото. А останалото е, че с нескрита охота управляващите днес – временно, по милост, по пазарлък и по едно противоестествено политическо смешение – желаят да увековечат властта си, да разширят правомощията си и да подчинят част от независимите власти на своята воля.

Това посочва във видеообръщение съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Той коментира и предложението за промяна в Конституцията на ПП-ДБ относно премахването на служебното правителство и замяната му с последното действащо. Т.е. да няма право президентът да назначи за министър-председател друг, освен отново Денков – въпреки че излъчилата го политическа формация се ползва с под една четвърт подкрепа от българите. Сегашният кабинет да продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов. Не е ясно каква е логиката в предложението. Защо едно правителство, загубило доверие, ще трябва да организира избори? Това е не просто посягане на правомощията на президента, а е желание да се използва настоящата политическа ситуация за да се печелят гласове и позиции пир бъдещи избори, смята Веселинов.

Дори по-опасно е това, което настоящите управляващи искат да приложат като „съдебна реформа“. Отделят съда от прокуратурата в два различни съдебни съвета, но те остават в една и съща съдебна система, кабинетите на прокурори и съдии са в съседство. Изначален дефект имаме по тази тема ва българската Конституция от 1990 г. Със създаването на уж независим кадрови орган на прокурорите всъщност се институционализира политическото вмешателство. От 10-членния орган 6 члена ще се избират от настоящото управляващо мнозинство. Те пък ще избират главен прокурор, който по право също е член на тази и колегия и всъщност 7 от 10 ще бъдат част от това задкулисие – те ще кадруват неограничено в прокурорската гилдия. И с правото министърът на правосъдието да предлага за уволнение и назначение прокурори политическата намеса става още по-явна, категоричен е той.

Ако тази конституционна промяна мине, след като либералните НПО-та овладява косвено съдебната система и произвеждат либерални недоразумения – освобождават убийци, обявяват ги за човек на годината и т.н., това ще се прехвърли вече и в прокуратурата. Там чистката ще бъде бърза и кървава, за да се инсталират правилните хора. И така цялата съдебна власт ще бъде дадена на тези либерални кръгове, което е опасност от национално значение – ще има колапс на чувството на справедливост и силово налагане на ред, който виждаме на Запад, където осъждат хора заради изказвания в противоречие с либералните догми, категоричен е съпредседателят на ВМРО.

Искрен Веселинов е убеден, че се гласи се огромна либерална бухалка през съдебната власт, затова и призовава хората да се вгледат зад „димката“, която се пуска с националния празник 3 март и замяната му с 24 май. Това, разбира се, е немаловажна тема за всички, които носят в сърцата си Санстефанския идеал, и смятам, че тя ще бъде отвоювана, посочва той.

Управляващите ни соросоиди, формулирайки името на празника 24 май извеждат кирилицата като нещо отделно от българското. Затова трябва да сме активни и да отстояваме българския характер на кирилицата! Трябва да отстояваме и християнския характер на българската държава, допълва още Веселинов.

Апелирам към хората, апелирам и към президентската институция – която може да сезира Конституционния съд, нека преди да се гледат предлаганите промени в зала КС да се произнесе няма ли недопустима намеса и изземване на правомощия. Надявам се всички ние да успеем да предотвратим този опит за конституционен преврат! Да живее България, казва в заключение Искрен Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    Обнадеждена
    Дано се кандидатира за кмет на града ни, че като гледам какви безидейници се спрягат от НЕКОАЛИЦИЯТА- тъжна картина.
  • -3
    4
    Русенец
    Дай Боже повече политици като Веселинов! Русенци имаме късмета да е един от нас. Поздравления и успех!
  • 1
    3
    минувач
    Само да не се вгледаме зад тебе ...
  • 1
    2
    те
    подадоха глави, ти завря твоята в ... пясъка!
  • 12
    1
    Свилен Братоев
    Мишоците подадоха главички от дупките - идат избори
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари