Атанас Атанасов: 24 май обединява, а 3 март разделя обществото

1
Готови са предложенията за промени в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС
Готови са предложенията за промени в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС Видео: bTV

Готови са предложенията за промени в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС

Готови са предложенията за промени в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. В момента се събират подписи от трите групи. Това каза по bTV съпредседателят на „Демократична БългарияАтанас Атанасов. Част от промените включват ново формиране на служебните правителства, промяна на националния празник и съдебна реформа.

Атанасов коментира, че вероятно ще има общо решение 24 май да стане национален празник.

„Трети март си остава официален празник, но не национален вече.

Да, ние търсихме тази дата, която обединява всички българи. Българския национален празник трябва да стъпва на нашата национална идентичност, върху образованието, върху науката и върху българската азбука кирилицата“, заяви той.

Според него 3 март е разделял обществото, а 24 май ще го обедини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    прав си гноме,
    24 май ни обединява с Русия, ще го празнуваме заедно!
  • 2
    10
    Паметлив
    Какъв 24 май? "Идеята за въвеждането и на латиницата в България, успоредно с кирилицата, предстои да се обсъжда много в българското общество, смята президентът Петър Стоянов" - 2001 г., „Не говоря за отказ от кирилицата. Не казвам, че от утре или от други ден трябва да се мине и на латиница. Реалностите в съвременния свят обаче са такива, че ако няма надписи и на латиница, вашите стоки няма да бъдат конкурентноспособни в Европа. Ако българските фирми искат да продадат виното си, етикетите задължително трябва да бъдат с латински букви. Да не говорим за Интернет, за имейлите, за новата реалност, в която всичко е на латиница.“ проф. Кронщайнер, 2000 г. Какви кирилици, какъв 24 май? Два пъти едно и също не казаха! Коментар №8 е мног оправ, датата няма никакво значение, важното е да дразним русите и да се подмазваме на господарите, опразнихме посолството на Русия и не остана с какво друго да се заяждаме.
  • 9
    9
    поздрав от Русия
    Денят на славянската писменост и култура в Русия е празник, посветен на деня на паметта на създателите на славянската писменост, светите равноапостолни братя Кирил и Методий. В Русия празникът се чества ежегодно на 24 май. Това е единственият църковно-държавен празник в страната, който държавни и обществени организации провеждат заедно с Руската православна църква.
  • 10
    8
    Бай Чеп
    Не е важен 24 май, важно е да се махне 3-ти март. След това ще махнат и 24, понеже се празнува и в Русия, пък и руснаците също пишат на кирилица. Така естествено ще си дойдем на 4-ти юли и ще празнуваме заедно с господарите!
  • 12
    7
    24 май
    е спорно дали е Български празник. Кирил и Методи са родени в Солун, Византийска империя, създават глагоицата, а Преславска книжовна школа на база на нея създава кирилицата. Някое чуждо посолство явно е спуснало заовед да заменят и Българските празници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари