Искат по-високи наказания за престъпления от омраза

1
От 3 на 5 години затвор да се увеличи наказанието, предлага зам.-министърът на външните работи и национален координатор за борбата с антисемитизма Георг Георгиев
От 3 на 5 години затвор да се увеличи наказанието, предлага зам.-министърът на външните работи и национален координатор за борбата с антисемитизма Георг Георгиев

Наказанията за престъпления от омраза да бъдат увеличени, предвижда проектопромяна в Наказателния кодекс, внесена в Народното събрание.

Това обяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е национален координатор за борбата с антисемитизма, предава БНР.

От три на пет години да се увеличи наказанието за престъпления от омраза е предложението за промени в Наказателния кодекс, съобщи заместник - министър Георг Георгиев:

Това е много значима стъпка, тъй като в момента, ако си с чисто съдебно минало и извършиш подобно престъпление, би могло да се измъкнеш само с административна санкция“.

Сред най-честите прояви на антисемитизъм са продажба на характерни за идеологията сувенири.

Председателят на организацията "Шалом" Александър Оскар припомни, че в началото на годината прозорците на синагогата в София са били изпочупени:

Не е проблем фактът, че има антисемитизъм. Проблем е, когато твърдим, че няма антисемитизъм. Проблем е, когато си затваряме очите към тези грозни прояви на човеконенавист“.

На международно ниво са разработени редица наръчници за изучаването на Холокоста и проявите на антисемитизъм, част от които ще бъдат внедрени и в българската образователна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари