Искам оставката на Бойко Борисов!

1
Той е неспособен да взима самостоятелни решения, защото се поддава на външен и вътрешен натиск
Той е неспособен да взима самостоятелни решения, защото се поддава на външен и вътрешен натиск

Депутатът на БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин въстана срещу Кристалина Георгиева и Даниел Митов, след като стана ясно, че еврокомисарят ни е завършил на 8-мо място от 10 души по време на шестото гласуване за генерален секретар в ООН.

Ето какво сподели депутата в социалната мрежа: "Искам оставки! На Кристалина Георгиева, която получи 5 гласа "за", 8 "против", 2 "без мнение"; гласовете на страните-постоянни членки на Съвета за сигурност се разпределят 2:2:1! Тя получи своите 5 минути слава и сама влезе в ролята на Румяна Желева от 2009 г., каква ирония на съдбата.

Ирина Бокова е със 7 гласа "за", 7 "против" и 1 "без мнение", въпреки оттеглената подкрепа! На Бойко Борисов - за неспособността да взима самостоятелни решения, за това, че се поддава на външен и вътрешен натиск, че не може да взима правилни решения в сложна международна среда.

На Даниел Митов - за това, че като външен министър не поиска и не можа да проведе адекватна кампания, унизи генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и с пасивността си допринесе за решенията, които лишиха Източна Европа от възможността да излъчи генерален секретар на ООН и които дълго ще хвърлят сянка върху лицето на България пред света. Опозорихте и себе си, и нас, време е да се оттеглите!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари