Иранският върховен лидер помилва голям брой затворници

2
Помилванията бяха обявени по повод годишнината от ислямската революция през 1979 г.
Помилванията бяха обявени по повод годишнината от ислямската революция през 1979 г. Снимка: БГНЕС

Помилванията бяха обявени по повод годишнината от ислямската революция през 1979 г.

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей помилва "десетки хиляди" затворници, включително много, които са били арестувани при неотдавнашните антиправителствени протести по обвинения, свързани със сигурността, съобщиха днес държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Затворници, срещу които няма обвинения в шпионаж в полза на чуждестранни служби, в контакт с чужди агенти, в извършване на умишлено убийство и нанасяне на телесни повреди, в унищожаване и палеж на държавна собственост или по чиито дела няма частен обвинител, ще бъдат помилвани“, съобщиха държавните медии, цитирани от БТА.

Помилванията бяха обявени по повод годишнината от ислямската революция през 1979 г.

По информация на свързаната с активисти агенция ХРАНА (HRANA), около 20 000 души са били арестувани във връзка с антиправителствените протести, избухнали след като през септември в полицейски арест почина младата Махса Амини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Stoian
    Майка ви,,и боклуци ирански!Как не ви избият,луди боклуци...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари