Йордан Димитров е новият капитан на Дунав

0
Мирослав Будинов става първи вицекапитан на русенци
Мирослав Будинов става първи вицекапитан на русенци Снимка: ФК Дунав

Мирослав Будинов става първи вицекапитан на русенци

Йордан Димитров пое официално капитанската лента на Дунав. Неговият избор е логично продължение на традициите на русенския клуб, съобщиха от FCDunav.

Новият капитан на Дунав има вдъхновяваща история за всички играчи, защото се налага да премине през много перипетии, две много тежки контузии и постоянно отхвърляне. Той обаче вместо да обвинява някой друг, не се отказва да търси своето място под слънцето. Опитва в чужбина, а после след нова тежка контузия започва да тренира с тогава вече изпадналия до Трета лига Дунав. Възстановяването му трае месеци преди да е способен да влезе отново в игра. Още с първия си двубой се завръща с гол, а след това се превръща в топ голмайстор и лидер на отбора както в Трета лига, така и сега едно ниво по-нагоре.

За мен е чест да бъда следващият капитан на Дунав след Диян Димов. Това е много трудно, защото всички знаем какво беше той за нас на терена. Определено ще има момент на нагаждане, защото това е голяма отговорност за всеки играч да носи капитанската лента на клуб като Дунав. Надявам се да оправдая гласуваното доверие. И все пак аз съм просто един от играчите на терена и в съблекалнята. От всички ни зависи заедно да изградим страхотен колектив“, заяви Йордан Димитров.

Йордан Димитров с треньора Людмил Киров

Йордан Димитров е логичният избор за нов капитан заради неговия принос към отбора в трудни моменти и това, че е човек, който истински обича футбола. Той има едно качество, което го прави подходящ за капитан и това е, че не се отказва. Ако ме бяхте питали преди 3-4 години кой ще бъде следващият капитан, сигурно това щеше да бъде последното име, което щеше да се появи като опция. Днес Йордан Димитров е основен футболист на отбора, водещ голмайстор и човек, на когото разчитаме много“, заяви Диян Димов.

Йордан Димитров бе с Дунав в най-тежките моменти за клуба

Последният мохикан

На Йордан Димитров в ролята на първи вицекапитан ще помага Мирослав Будинов като най-опитният футболист в отбора и такъв с най-дълъг стаж в редиците на русенци.

Мирослав Будинов не се нуждае от представяне. В състава на Дунав заедно с Диян Димов, той бе от най-опитните футболисти на клуба и сред тези дали най-много на русенци.

Мирослав Будинов се завърна в Дунав, за да завърши кариерата си в отбора, където остави най-голяма следа

С оттеглянето на Диян Димов, Будинов остава последният футболист от сегашния състав на Дунав, който участваше в легендарния поход на онзи отбор, воден от Веселин Великов, който премина от “В” група в Първа лига, та чак до Лига Европа. Будинов е последният символ на отбор, към който Дунав се стреми да се завърне, било то и по нов начин и с нови герои.

На този етап ролята на втори вицекапитан остава отворена, като ако се наложи ще се преценява според моментното представяне на футболистите и демонстрираните от тях лидерски качества.

Следващото поколение лидери на Дунав

Промяната в капитанството в Дунав носи и новина за някои от младите футболисти в отбора. Това е, че от тях вече ще започва да се очаква и изисква още повече. В последната година година Дунав направи последователни усилия да започне да подготвя и следващата вълна свои лидери за момента, в който от тях ще се очаква да движат отбора напред. Така например, неслучайно в някои мачове капитанската лента бе давана и на млади футболисти като Димитър Тодоров.

Освен него, в титулярния състав трайно се утвърдиха още Цветелин Енчев, Джан Хасан, Георги Вълчев и Кристиян Господинов. С добри моменти през есента се отличи и футболист като Теодор Костов. С нетърпение се очакват изявите и на някои нови надежди като Дамян Дамянов, Денислав Минчев, Емил Янчев и Мехмед Сабри. В отбора има и още опитни фигури като Стоян Предев, Никола Колев, Илия Миланов и Мартин Костадинов, на които също ще се разчита да движат отбора напред.

Вече започна и дългият процес по вписване и на още футболисти от Дунав II в първия отбор. Очаква се той да продължи поне още две-три години преди да се очакват някакви резултати. Често забелязваме в групата за мачовете имена като тези на Даниел Николов, Радослав Великов, Анджело Димитров, Кристиян Данаилов, Диян Кр. Димов и всички други, които покажат достатъчно прогрес, за да заслужат място в първия състав. Цялостната група на отбора е така композирана, че е неизбежно да има място и минути за още нови лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    С Йордан
    Пак в Европа хахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари