Инвеститор от Германия: Страната ни избърза със затварянето на ядрените централи

0
Зелената енергия е добър бизнес, несъмнено, трябва да се развива, но не е готов, коментира Хелмут Ланг
Зелената енергия е добър бизнес, несъмнено, трябва да се развива, но не е готов, коментира Хелмут Ланг Видео: NOVA

Зелената енергия е добър бизнес, несъмнено, трябва да се развива, но не е готов, коментира Хелмут Ланг

Нов техпарк се строи в София. Инвеститорите са "Линднер Груп" от Германия. "Днес съм тук за първата копка на част от "Residential Park Lozen". Отбелязваме началото на училище, което строим там", съобщи изпълнителният директор на "Линднер Груп" Хелмут Ланг в ефира на предаването "РеВизия" по NOVA.

Той подчерта, че общите инвестиции на компанията за Парк Лозен възлизат на най-малко 300 млн. лв. Те включват жилищна част, голямо пространство с културни и образователни пространства и модерен техпарк с офис помещения за технологични компании.

"Колко работни места ще се създадат е трудно да се каже в момента, но мога да направя връзка с Бизнес парка, който построихме в София преди години. Там се създадоха 10 хил. работни места", каза Ланг.

По думите му Парк Лозен ще се различава от другите в желанието на фирмата да направи нещо сходно с моделите на Google кампусите. "Първо ще се постараем да влязат само технологични компании. Ние, като компания инвестираме в start up проекти, специализираме в такива, занимаващи се с дейности, близки до основния ни бизнес - строителството", добави той.

Той коментира още и новия закон за отопление на домакинствата. "Със сигурност избързахме в Германия. Знаете какво се случва през последните две години – казвам Ви моето лично мнение – като затворихме всички електроцентрали, всички ядрени централи. Може би знаете за новия закон за отопление за домакинствата – че трябва да сменят възможно най-скоро отоплителните си уреди", каза още Ланг във връзка с плановете на Германия да затвори въглищните си централи.

"Затваряме ядрени централи без реална надеждна алтернатива. Зелената енергия е добър бизнес, несъмнено, трябва да се развива, но не е готов. Към този момент, вчера май беше, правителството ни проведе разговори с френското правителство, защото французите искат да направят атомната енергия зелена енергия, и то имат интерес, защото е много разпространена, а Германия не иска. Тук има огромен конфликт. И на европейско равнище няма смисъл една държава, т.е. Германия, да бърза да изпреварва, пренебрегвайки всичко останало, което води до проблеми, започващи сега – с французите например – които ще продължат", допълни той

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари