Германия отказа да признае атомната енергия за „зелена“

0
Не може да се изключи вероятността за сериозни аварии, застрашаващи човека и околната среда, пише в позицията на страната
Не може да се изключи вероятността за сериозни аварии, застрашаващи човека и околната среда, пише в позицията на страната Снимка: regnum.ru

Не може да се изключи вероятността за сериозни аварии, застрашаващи човека и околната среда, пише в позицията на страната

Правителството на Германия категорично отказа да признае атомната енергия за "зелена", съобщи Дойче веле.

Германската страна е изпратила своята позиция в писмена форма до Европейската комисия.

"Според федералното правителство, атомната енергия не е в съответствие с концепцията за устойчиво развитие. Не може да се изключи вероятността за сериозни аварии, застрашаващи човека и околната среда. Атомната енергия струва скъпо, въпросът за утилизирането на ядрените отпадъци също не е решен." - се казва в документа.

Същевременно германското правителство прие да признае природния газ за "преходна" технология.

"Според федералното правителство, газът, използван в най-модерните и ефективни газови електроцентрали в рамките на ограничен период - до преминаването към енергетика, базирана на възобновяеми енергоносители, е междинно звено позволяващо бърз отказ от използването на въглища, намаляване на парниковите емисии в краткосрочна перспектива и ускорен преход към възобновяеми енергийни източници." - гласи позицията на германската страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари