Интерпол се заема с делото за изнудване на Киркоров

1
Дидие Маруани поискал от известния певец 1 милион евро
Дидие Маруани поискал от известния певец 1 милион евро

Спорът между френския композитор Дидие Маруани и Филип Киркоров възникна за музиката на песента "Жестока любов".

Юристът на Киркоров сподели, че лидерът на група Space Дидие Маруани поискал от известния певец 1 млн. евро. Документално обаче Маруани не може да потвърди авторството си. Факт е, че Филип Киркоров не е автор на произведението. Музиката е написана от композитора Олег Попков. Въпреки това Маруани обвинява Киркоров в плагиатство.

Господин Дидие беше задържан от московската полиция с куфар пари. Правоохранителните органи продължават проверката по делото. Засега е установено, че произведението на руския композитор е регистрирано на 21.11.2000 г. До тази дата обаче липсва регистрация на произведението от страна на френския музикант. Във връзка с това по канала на Интерпол е получено запитване от Франция за изясняване на всички обстоятелства.

В сайта на Министерството на вътрешните работи на Русия е публикувана любопитна информация. По всяка вероятност разследването по делото за изнудване поема Интерпол. Ако се признае вината на Маруани, го очакват до 15 години затвор, пише Виктор Маслов за "Комсомолска правда".

Нели Петрова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари