Българин спечели БАФТА за най-добра музика към видеоигра

0
Композициите на Борислав Славов донесоха едно от петте отличия на Baldur's Gate 3
Композициите на Борислав Славов донесоха едно от петте отличия на Baldur's Gate 3 Снимка: Borislav Slavov / Facebook

Композициите на Борислав Славов донесоха едно от петте отличия на Baldur's Gate 3

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-ото издание на наградите на британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS.

Славов получи признанието като композитор на музиката на обявената за най-добра игра на годината "Балдърс гейт 3" ("Baldur's Gate 3"). Тя беше с 11 номинации и спечели 3 награди, информира агенция Фокус.

Статуетката за най-добра музика беше връчена на българския композитор от автора на музиката на "Спайдърмен" и "Крал Артур" - Даниел Пембертън. Борислав Славов благодари за признанието.

"Ако някой преди 20 години ми беше казал, че ще съм тук с вас - нямаше да повярвам. Благодаря на BAFTA за това, че "Музиката на видеоигрите" е изкуство със своите пълни права", коментира българинът.

Мария Анастасова и Илона Иванова са красивите гласове към музиката в "Балдърс гейт 3".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари