Инфекциозното отделение в Русе може да се превърне в един огромен изолатор

1
УМБАЛ "Канев" е една от 6-те болници у нас, към която ще се насочват случаите на хора с коронавирус
УМБАЛ "Канев" е една от 6-те болници у нас, към която ще се насочват случаите на хора с коронавирус

Една от шестте болници в страната, към която ще се насочват случаите на хора с коронавирус, е университетската болница „Канев“ в Русе.

Пациентите, които имат оплаквания и са със съмнения за коронавирус, се приемат в Инфекциозното отделение на болницата, информира ТВ Европа.

То се намира в отделна сграда и е изолирано от общия поток. Разполага с общо 34 легла.

д-р Маргарита Георгиева, Инфекциозно отделение:В момента има отделен сектор с три стаи, всяка от които има по две легла, в които могат да се приемат пациенти, съмнителни за коронавирус. При нужда би могло цялото отделение да се превърне в един огромен изолатор, в който да се настаняват пациенти“.

Ако отделението се запълни, останалите пациенти ще бъдат преместени в друга сграда. Тя ще бъде предоставена от Онкодиспансера.

Иван Иванов, изп.директор на УМБАЛ „Канев“-Русе:Който е в старата ни сграда и е изолиран от всички други помещения и болни. Да го оборудваме с готовност да разширяваме капацитета на болни, като идеята е, ако се наложи да ползваме изолатора изцяло само за пациенти от Covid-19, по-леките случаи да бъдат преместени и изолирани в отделна сграда“.

Целият персонал на болницата е снабден с предпазни средства още преди седмица. Те са осигурени със средства на лечебното заведение.

Иван Иванов, изп.директор на УМБАЛ „Канев“-Русе: Имахме достатъчно, за да поемем първоначалната вълна. Днес ще получим от Регионалната здравна инспекция сто комплекта маски, костюми, очила, с които на първо време ще можем да поемаме необходимия поток от граждани, като имаме уверение от тях, че при необходимост ще получим още“.

За момента в Инфекциозното отделение има три жени, постъпили със съмнения за коронавирус. Две от пробите са отрицателни, третата все още не е готова. Макар двете пациентки да не са заразени, те ще трябва да останат 14 дни в болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари