Индия регистрира рекорден ръст на заразените с коронавирус

2
Страната излезе на първо място в Азия по брой на заразените с COVID-19
Страната излезе на първо място в Азия по брой на заразените с COVID-19 Снимка: PTI Photo

Индия регистрира най-големия досега дневен ръст на заразените с коронавирус, с 5242 нови случая на заразата и 157 починали от Ковид-19 през последните 24 часа, като общият брой на заразените в страната надхвърли 96 000 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По брой на заразени с коронавирус страната излезе на първо място в Азия.

Индийските власти досега са регистрирали 3029 смъртни случая от Ковид-19.

Ръстът на заразените идва ден, след като федералното правителство удължи срока на общонационалната карантина до 31 май, но отхлаби някои ограничения, за да възобнови икономическата дейност и да даде на отделните щати повече контрол в определяне на карантинните мерки.

Властите до голяма степен отдават последния ръст на заразените на завръщането на стотици хиляди работници мигранти в индийските села, където здравната инфраструктура е по-слаба.

Индийските власти облекчиха карантинните мерки на 4 май и дори позволиха на милиони работниците мигранти да се върнат у дома.

Индия забрани всички вътрешни и международни полети. Метрото, училищата, университетите, хотелите и ресторантите в цялата страна остават затворени.

Повечето от случаите на заразата в Индия са регистрирани в големите й градове. Само в Мумбай, финансова столица и града на Боливуд, са регистрирани почти 20 процента от всички случаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари