Имат ли условия за спорт хората с увреждания в Русе?

0
Хората с увреждания не крият, че спортният клуб е техния спасителен пояс от социалната изолация
Хората с увреждания не крият, че спортният клуб е техния спасителен пояс от социалната изолация Видео: БНТ

Това е история за силата на духа и постиженията на спортистите от Русенския клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен"

Наскоро те се върнаха с два бронзови медала от Националното състезание по тенис на маса във Варна

Клубът е създаден преди 5 години. В началото са били 15 души, но в момента са десетина, защото останалите вече са изгубили битката със заболяванията си. Доскоро не са имали подходяща зала, в която да упражняват любимите си спортове. Сега им е предоставено безвъзмездно едно от помещенията в ОЗК Арена.

Често се сблъскват и с финансови проблеми. Трудно събират средства, за да платят таксите си към Параолимпийската федерация и да покрият разходите си за участия в различни състезания.

"Трудно е. Без екип, без финансовата подкрепа на Русенския бизнес...нито един не се отзова", споделя пред БНТ Георги Гаев, основател на клуба.

Освен тенис на маса, членовете на клуба тренират петанка и шах.

Хората с увреждания не крият, че спортният клуб е техния спасителен пояс от социалната изолация. Вече са решили какви искания ще поставят на предстоящата им среща с представители на местната управа.

"Евентуално да ни помогнат за предоставянето на един бус, с който нашите хора да могат свободно да ходят по състезанията. Защото това е един от най-големите проблеми", казва Деян Господинов, секретар на спортния клуб.

И канят всички младежи с увреждания от Русе, които имат желание да спортуват и да създадат нови приятелства, да се присъединят към клуба.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари