Турнир по ускорен шах се проведе в Русе

2

Сред участниците имаше ФИДЕ майстор, майстор на спорта и няколко кандидат-майстори

През уикенда се проведе турнир по ускорен шах, в който се включиха 26 състезатели. Надпреварата се организира от Шахматен клубДунав - 1931“ и Работнически клуб „Спорт и здраве - Русе“ и с подкрепата на Община Русе.

Турнирът протече в 7 кръга при контрола 15 мин. + 5 сек. добавено време на състезател. В него се включиха състезатели от русенските шахматни клубове „Дунав – 1931“ и „Пристис“, както и от клубове от Разград и Кубрат. Сред участниците имаше ФИДЕ майстор, майстор на спорта и няколко кандидат-майстори.

След много оспорвана борба, първото място завоюва ФИДЕ майсторът от ШК „Пристис“ Ростислав Раев с 6 точки. Втори се класира 11-годишният Константин Хлусов от ШК „Дунав - 1931“ с 5.5 точки, който беше изненадата на турнира. Трето и четвърто място с по 5 точки заеха съответно Николай Петков от ШК „Дунав“ и Росен Русев от Разград. Йордан Йорданов от ШК „Дунав“ получи наградата за ветерани. При децата до 12 години най-добре се представи Иван Петков, а във възрастовата група до 16 г. победител бе Георги Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари