Има опасност от наводнения във водосбора на река Янтра

0
В петък се очаква повишение на нивото на река Янтра
В петък се очаква повишение на нивото на река Янтра Снимка: БГНЕС

В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения в следобедните и вечерните часове на 19 юни във водосбора на р. Янтра /в района на градовете Златарица и Елена и в притоците ѝ р. Веселина, р. Златаришка, р. Бебровска, р. Марянска/, съобщава "24 часа"

Това сочи анализ на хидрологичната обстановка в страната. Информацията е публикувана на сайта на Министерството на околната среда и водите.

В Дунавския басейн водните количества на по-голямата част от реките са около праговете за високи води. С водните количества около и под праговете за средни води са долните части от водосборите на р. Огоста, р. Искър, р. Осъм, горните части от водосбора на р. Янтра и водосбора на р. Русенски Лом, предава БТА.

Водните количества на реките в Черноморския басейн са около и под праговете за средни води, с изключение на тези във водосбора на р. Провадийска, където водните количества са около прага за високи води.

В Източнобеломорския басейн с водните количества около прага за високи води са р. Тунджа при Павел Баня и р. Марица при Пазарджик. Днес и утре ще има повишения в целия басейн, по-значителни ще бъдат те в горното течение на р. Тунджа /във водосбора над яз. "Копринка"/, в притоците на реките в горното и средно течение на р. Марица, както и във водосбора на р. Арда. На 19 юни по-съществени повишения ще има в горното и средното течение на р. Марица и в горното течение на р. Тунджа. На 20 юни речните нива в басейна ще останат без съществени изменения или ще се понижават.

В Западнобеломорския басейн с водните количества около прага за високи води е р. Джерман при Дупница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари