Има ли ПР криза при новите управляващи?

0
Липсва фокус и реална концепция за това как управляващите да комуникират, заявиха политолозите Дария Лора Дачева и Емил Николов
Липсва фокус и реална концепция за това как управляващите да комуникират, заявиха политолозите Дария Лора Дачева и Емил Николов Снимка: БНР

"Не съществува ПР криза при новите управляващи, защото там няма ПР"

Това каза в студиото на Радио София Емил Николов, ПР експерт и политолог от Клуба на политолога. По думите му, още в предизборната кампания на партиите, начинът по който се е изградила комуникацията им, е бил доста хаотичен.

"В Продължаваме промяната" виждаме две неща – продължава ли промяната – да, продължава. Налице ли е тя – да, налице е. Различното не може да бъде концепция за ПР. Новото поколение управляващи, следват мантрата да бъдат различни. Това, което наблюдаваме в момента е, че партиите нямат единен модел, който да следват и оттам няма ПР, че да има криза", добави Емил Николов.

Посланието, което управляващите се опитват да поднесат на обществото е, че са хора и по-точно, че са човеци, добави Дария Лора Дачева от Клуба на политолога.

"Тази разлика, която аз виждам с поколението политици от поколението Петър Стоянов, Георги Първанов, Иван Костов, Соломон Паси – те бяха намерили златната среда между това да си политик и това да си човек. Това, което аз забелязвам в момента с всички тези публикации, видеа, изказвания и т.н. е "ние сме човеци и това е всичко. Ние правим грешки, обаче сме хора". Сега обаче дойде време за позиции, за работа и за правене на истински политики. Ако продължат този начин на комуникации предполагам, че ще има предсрочни избори", каза Дария Лора Дачева.

По думите на двамата политолози, липсва фокус и реална концепция за това как управляващите да комуникират.

По отношение на войната в Украйна и кампанията на премиера Кирил Петков за набиране на средства, Дария Лора Дачева коментира, че в момента позицията на България е изчаквателна.

"Чакаме да спре войната, за да имаме позиция", каза тя.

Подробности можете да чуете в звуковия файл:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари