Защо Министерството на здравеопазването отсъства в случая "Пирогов - Емин"?

1
В скандала "Пирогов - Емин" не бива да бъдат намесвани лекарите и медицинският персонал, които са си свършили работата​, призовава д-р Илко Семерджиев
В скандала "Пирогов - Емин" не бива да бъдат намесвани лекарите и медицинският персонал, които са си свършили работата​, призовава д-р Илко Семерджиев Снимка: Facebook

В скандала "Пирогов - Емин" не бива да бъдат намесвани лекарите и медицинският персонал, които са си свършили работата​, призовава д-р Илко Семерджиев

Според д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването, става ясно, че има проблем с чисто организационен, управленски и административен характер, предаде БНР.

"Този случай трябва да стане повод за сериозен обществен разговор за това какво се случва в българското здравеопазване".

"Най-голямо впечатление направи отсъствието на Министерството на здравеопазването от този случай. МЗ имаше задачата, като принципал и 100% собственик на "Пирогов", да се разпореди министърът съответните структури да извършат проверка и да дадат обективна информация. ... За да може, когато разговаряме по тази тема, да се позоваваме на обективна информация, а не просто на това кой как се е чувствал и какви емоции е имал", посочи Семерджиев.

По думите на бивш министър на здравеопазването директорът на "Пирогов" е страна по случая, защото трябва да осигури онзи организационен алгоритъм, който да позволи да не се чака по 4 часа:

"Ние имаме стандарт по спешна медицина и оценката на случилото се е въз основа на този стандарт. Той е гръбнакът, около който ще можем да преценим кой как се е държал".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари