Илхан Андай: Оставката на Мустафа Карадайъ е написана още през октомври

0
Ролята на Делян Пеевски е да мотивира повече хора на следващите парламентарни избори в смесените райони
Ролята на Делян Пеевски е да мотивира повече хора на следващите парламентарни избори в смесените райони Видео: bTV

Ролята на Делян Пеевски е да мотивира повече хора на следващите парламентарни избори в смесените райони

Оставката на Мустафа Карадайъ като председател на ДПС е написана още през октомври. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV журналистът Илхан Андай.

Последната седмица преди местните избори на 29 октомври той се появи сам в Кърджали и това беше неговата последна изява на терен. Това беше нещо като прощаване с ДПС. В деня след изборите в посолството на Турция имаше прием. Карадайъ беше там, но не се появи на снимката с посланика и Делян Пеевски“, обясни той.

Илхан Андай посочи, че всички най-силни в ДПС са се качили в сарайте в Бояна в деня след изборите. Според него не е ясно какво е станало там и за какво точно са говорили.

Логиката е Мустафа Карадайъ да се оттегли като съпредседател на парламентарната група на ДПС, а вероятно и като народен представител“, каза още журналистът. Според него на първото стъпало в ДПС винаги ще бъде Ахмет Доган, на второто – Делян Пеевски, а на третото – Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Сабрие Сапунджиева, Илхан Кючюк, както и някои от най-добрите им кметове.

Всички те ще бъдат нещо като „политически пчелички“ в ДПС с ранг на заместници и членове на ЦОК, но като поведение те ще бъдат по-разпознаваеми от много лидери на други партии. Те излизат напред. Те ще са бачкатори като Делян Пеевски“, посочи още Илхан Андай.

Журналистът смята, че ДПС залага на Делян Пеевски, защото преди време той е постигнал изключително добри резултати на предходните местни избор и така върна партията в Народното събрание през парадния вход. Според него не бива да се подценява и факта, че вторият в партията има много по-големи и смели цели.

Анализът на Делян Пеевски сочи, че партията би постигнал резултат от около 500 000 гласа на следващи парламентарни избори“, категоричен е той. Допълни също така, че вероятно вторият след Ахмет Доган ще бъде избран за председател на Националната конференция на ДПС през февруари догодина и това е шанс за партията да увеличи влиянието си в смесените райони.

Май е време ДПС да спре да съществува като такава и в името и да присъства нещо като „либерална партия“ или някаква друга комбинация“, каза още той и допълни, че Доган говори за това пред тесен кръг от близки хора през последните години.

Според него Пеевски и Доган гледан в една посока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари