Делян Пеевски: Кандидатирам се за председател на ДПС

1
Той информира, че са били освободени заместник-председателя на партията Ахмед Ахмедов и председателя на младежкото движение Сезгин Мехмед
Той информира, че са били освободени заместник-председателя на партията Ахмед Ахмедов и председателя на младежкото движение Сезгин Мехмед Снимка: ДПС

Той информира, че са били освободени заместник-председателя на партията Ахмед Ахмедов и председателя на младежкото движение Сезгин Мехмед

Делян Пеевски обяви пред журналисти, че ще се кандидатира за председател на ДПС. Заявката си Пеевски направи след заседание на Централния съвет на партията. Пеевски посочи, че на 24 февруари ще е Националната конференция на Движението. Именно тогава се очаква да се състои изборът на нов председател, отбелязва БТА.

Всеки може да се кандидатира за председател на ДПС от нашите членове, добави той, след което отговори утвърдително на въпрос, дали той ще се кандидатира. Ще бъде абсолютно демократичен, прозрачен избор на председател на ДПС, добави Пеевски. По думите му всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите, може да се кандидатира. На въпрос дали се очакват още промени в Движението, Пеевски каза, че всичко, което е за доброто на ДПС, се е случило.

Той информира, че са били освободени заместник-председателя на партията Ахмед Ахмедов и председателя на младежкото движение Сезгин Мехмед, а за временно изпълняващ длъжността председател на младежите е избран Танер Кабил. По думите му младежите от ДПС също започват своите конференции, като младежката се очаква да е с месец по-рано от тази на ДПС.

На въпрос за дерогацията за руския петрол и постигнатото разбирателство между силите, подкрепящи правителството, Пеевски посочи, че са се разбрали и в сряда ще влязат в пленарна зала. По думите му това е ясно доказателство, че евроатлантическото правителство си струва. Колегите разбраха какво им казахме, добави Пеевски. ДПС ще има един председател, посочи той в отговор на въпрос дали се очаква ДПС да има съпредседатели.

На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на партията. Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му е изтичал декември. Още на следващия ден Делян Пеевски бе избран за председател на парламентарната група.

Преди днешното заседание на Централния съвет на ДПС Карадайъ написа в профила си в социалната мрежа фейсбук, че е подал оставка непосредствено преди съвета, за да е ясно, че не е кандидат за нов мандат. Карадайъ благодари за доверието, което е получил с избора му за председател на ДПС на 24 април 2016 г. "Благодаря на всеки един от вас за всичко, което преживяхме през този период. Благодаря ви за доверието! Благодаря Ви, г-н Доган, за всичко! Службата за и в името на ДПС е и привилегия, и огромна отговорност. Винаги съм се отнасял с огромна отговорност. И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек. Желая ви много здраве и успехи!", заявява Карадайъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Bachman
    Вече се изясн за Дубай, освен много голям бой явно руснаците са го опънали по няколко пъти. Няма как такава натрупана злоба да има!
  • 2
    3
    Русенец
    Преди да се кандидатира, да му се направи пълна финансова ревиЗия. Ама надали!
  • 2
    2
    Мунчо
    Тези в ДПС са големи шоумени. Остава и да им повярвам. Очаквам Дебелян да си направи сюнет.
  • 4
    1
    Петър
    По добре за мястото на трактора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари