Идната сряда - тотална блокада на държавата

5
Готви се национална стачка
Готви се национална стачка Видео: БГНЕС

Хиляди протестиращи излязоха в София и в страната за 15-и пореден ден, за да поискат оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Демонстрациите ще са на фона на обявените от Борисов рокади в кабинета, които обаче бяха обявени от протестиращите като "мимикрия, "прах в очите" и подигравка, пише Сега. Те заявиха още, че няма да спрат с шествията си, докато премиерът и главният прокурор не се оттеглят и че няма как да се спаси нещо, което вече е неспасяемо. "Корабът потъва, нека да си вървят с мир", допълниха протестиращи.  

В София по традиция протестиращите започнаха  да се събират към 17:00 часа в т. нар. Триъгълник на властта - между Министерски съвет, Президентството и Народното събрание. Кулминацията на демонстрациите се очаква към 20 ч, за когато организаторите им готвят "изненади".

Към 19:30 часа демонстрантите започнаха да хвърлят към сградата на МС бонбони и семки, които си бяха донесли, като постоянно скандираха "Оставка", "Вън", "Всеки ден ще е така до победата". Полицаите пък бяха наредени в плътен кордон и не позволяваха на насъбралото се множество да приближи и то остана на жълтите павета.

За идната сряда се готви национална стачка в цялата страна, съобщиха от т. нар. "Отровно трио". "Време е да затворим цялата страна. Пуснете си отпуска, вземете си болнични, затова го казваме по-рано. Всички пътища и магистрали ще бъдат затворени от обикновени хора като нас, всички съдебни палати в страната ще бъдат затворени", обяви адвокат Николай Хаджигенов.

В Пловдив също излязоха на шествие срещу управляващите. Протестиращите обявиха, че няма да спрат, докато Борисов и Гешев не хвърлят оставки. Демонстрантите заявиха още, че искат електронно гласуване на изборите и конституционни промени, свързани с реформата в политическата система.

И тази вечер към 21 часа протестиращи се насочиха към основни кръстовища в столицата, за да ги блокират. За да се ориентират кой на къде да тръгне, имаше огромни табели, на които бяха изписани "Лъвов мост", "Витоша", "Орлов мост", пл. "Македония", "Дондуков"/"Раковски", Халите, Петте кьошета и други основни точки в София.

Най-многолюден беше протестът на кръстовището на бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий".

Недоволни граждани протестират във Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Плевен, Добрич и други градове. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари