И за снегопочистването в Русе състезанието е само с един кон

0
Единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта
Единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта

Отново попадаме на информация за това, че за обществена поръчка в Русе се явил само един кандидат. Този път става дума за поддържане чистотата и проводимостта на дъждоприемните шахти, в това число снегопочистване и зимно поддържане на териториите за обществено ползване на Русе. Единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта. Припомняме ви, че на 23 април също излезе информация за обществена поръчка само с един кандидат - И за спирките в Русе състезанието е само с един кон.

Каква е причината за това? Не сме любители на конспирацията, но фактите сами говорят за себе си и всеки сам може да направи своите изводи. Отново ще ви припомним скандала от миналия месец, когато г-н Свилен Иванов се прояви в парламента със своето изказване: "Госпожо Манолова, понеже съм тренирал конен спорт, да ви кажа, че състезание  с Идин кон не сЪ праИ"

Само един кандидат-изпълнител има за обществената поръчка за поддържане чистотата и проводимостта на дъждоприемните шахти, в това число снегопочистване и зимно поддържане на териториите за обществено ползване на Русе. Единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта в необходимия срок.

Припомняме, че обществената поръчка бе обявена от Община Русе през март т.г.

През следващите 60 месеца след подписването на договора за нея изпълнителят ще трябва да отговаря за чистотата на улици, тротоарни площи и други териториите за обществено ползване на града, квартал "Селеметя" и с.о. ДЗС. Той ще трябва още да поддържа проводимостта на дъждоприемните шахти, разположени по уличните платна, площадите и подлезите в града и кварталите "Средна кула" и Долапите". Дейностите по поръчката включват още снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и други териториите за обществено ползване на град Русе, кв. "Образцов чифлик", кв. "Селеметя" и с.о. ДЗС., както и извършване на мониторинг за необходимостта от почистване на улични канавки и на афиши и при необходимост да уведомява Община Русе. Прогнозната стойност на тези услуги през следващите 5 години според администрацията на кмета Пламен Стоилов е 15 500 000 лв. без ДДС.

Днес комисията по избор на изпълнител отвори офертата на "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД в присъствието на представител на фирмата в лицето на нейния управител Ивелин Петров Иванов. Предстои оглед на документацията и оценка на техническата оферта, едва след което ще се премина към отваряне на ценовата оферта.

Припомняме, че през тази година изтича двугодишният ангажимент на "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" за поддържане на чистотата, в това число снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и други територии за обществено ползване на град Русе, като и снегопочистване и зимно поддържане на кв. Образцов чифлик и с.о. ДЗС. Стойността на договора е 5 853 333 лв. без ДДС. Фирмата е ангажирана през първите 6 месеца на тази година да се грижи и за поддържане на проводимостта на дъждоприемните шахти, разположени по уличните платна, площадите и подлезите на гр. Русе и по уличните платна и площадите в кварталите "Средна кула" и "Долапите" срещу 45 000 лв. Отговорник за поддържане на проводимостта на дъждоприемните шахти преди това бе "МЕЛИ" ЕООД.

Според Търговски регистър "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" е с едноличен собственик дружеството с ограничена отговорност "Комуналуниверс-Русе". То от своя страна е с управители Ростислав Димитров Златарски, Емил Петров Кирчев и Добромир Кирилов Василев. Сред съдружниците от общия капитал от 5 000 лв., с най-голям дял е Добромир Василев с 1 660 лв., следван от Валентин Боянов Върбанов, Генчо Стефанов Генчев и Емил Петров Кирчев с по 750 лв., Ростислав Златарски със 740 лв., добричката фирма "Система Инвест" ЕООД на Димитър Веселинов Димитров с 340 лв. и Адриан Ростиславов Златарски с 10 лв.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари