И за спирките в Русе състезанието е само с един кон

2
Великотърновска фирма ще прави нови информационни табла за спирките в Русе
Великотърновска фирма ще прави нови информационни табла за спирките в Русе

Прави ни впечатление, че за повечето обществени поръчки се явява само един кандидат. Каква е причината за това? Не сме любители на конспирацията, но понякога фактите сами говорят за себе си и всеки сам може да направи своите изводи. Нека ви припомним скандала от миналия месец, когато г-н Свилен Иванов се прояви в парламента със своето изказване: "Госпожо Манолова, понеже съм тренирал конен спорт, да ви кажа, че състезание  с Идин кон не сЪ праИ"

Само един кандидат е подал оферта за "Изработка и монтаж на 158 единични и 11 двойни информационни табла на спирките на масовия градски транспорт и надписи на 270 спиркови указатели" в Русе. Това е великотърновската фирма "Д-Медия" ООД.

Справка в Търговския регистър сочи, че тя е съсобственост между 34-годишния Станислав Иванов Стоянов с 44 дяла по 100 лв. и 25-годишния Ивайло Иванов Стоянов с 10 дяла по 100 лв. Според Агенцията по обществени поръчки, дружеството вече е работило с Община Русе като е изработвало билбордове и постоянни обяснителни табели за визуализация на обекти по проекти. Фирмата е работила още и по организиране и провеждане на информационни кампании за популяризиране на финансови механизми в областта на енергийната ефективност, използващи използването на информационни и рекламни материали за Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

"Д-Медия" ООД е спазила изискванията с предложени два варианта на спиркови информационни табла - единични и двойни и два варианта за надписи на спирковите указатели. Те са съобразени с концепцията и техническите параметри на заданието, сочи оценката на комисията по избор на изпълнител на поръчката с председател Искра Антонова - началник отдел "Транспорт" в Община Русе.

Според изискванията, 158-те единични информационни табла следва да съдържат лого на Община Русе; карта на града с транспортна схема на линиите от обществения градски транспорт с цветна точка, обозначаваща спирката, на която се намира пътника; разписанията на преминаващите през спирката линии в цвета, с който съответната линия е отбелязана на спирковия указател, като зимните са със символ "Снежинка" отпред, а летните - със символ "Слънце"; телефон на дежурния на общински съвет за сигурност. Единичните табла трябва да са с размери 0.97 м. х 0.90 м. и ще са позиционирани на едната от общо трите или четирите страници на спирките.

270-те спиркови указатели ще съдържат номера и наименованието на дадената спирка, пиктограма за вида на превоза и номерата на автобусните линии, които минават през нея, поставени на квадратен фон с различни неповтарящи се цветове. Те ще са с размери 600/400/1.5 мм и ще са изработени от ламарина с основен цвят сив и с оранжева лента отгоре и отдолу.

11-те двойни информационни табла ще съдържат логото на Община Русе, карта на града с транспортната схема на линиите от обществения градски транспорт с цветна точка, обозначаваща спирката, на която се намира пътникът в по-голям размер и с поставени със съответните символи важни за града исторически обекти, както и възлови спирки за връзка с други линии, съответно с надписи и на английски. На тях трябва да има и разписания на преминаващите през дадената спирка линии в цвета, с който съответната линия е отбелязана на спирковия указател, като зимните са със символ "Снежинка", а летните - "Слънце", както и телефон на дежурния на общинския съвет за сигурност. Те ще са с размери 1.95 м. х 0.90 м., а цялата информация ще бъде разпределена на две от страниците на спирката.

Изискванията включват още при изработката на надписите на спирковите указатели да се използва светлоотразително фолио, за цялата поръчка да се използват съвременни, трайни материали, устойчиви на вятър и други атмосферни условия, устойчиви срещу надраскване и с възможност за почистване при замърсяването им и да са пожарообезопасени. За всички надписи трябва да се използва несерифен шрифт, така че да бъдат разбираеми и четливи. Устойчивостта на цветовете пък следва да е с гаранция поне 2 години.

При извършване на монтажа на таблата и спирковите указатели следва да бъде съобразено разположението на пейките, така че седналите пътници да не закриват представената информация.

Максималният срок за изпълнение на поръчката е 5 месеца.

От "Д-Медия" ООД са представили необходимата визуализация на своите предложения, като комисията е преценила, че те съдържат необходимия обем информация, представен оригинално с впечатляващ дизайн, използвани са съвременни материали и методи за изработка и закрепване. В тази връзка техническото предложение на кандидата е получило максималния брой от 40 точки. Цената, предложена от великотърновската фирма е общо 21 960 лв. без ДДС - по 65 лв. за 158 единични информационни табла, по 38 лв. за спирковите указатели и по 130 лв. за 11-те двойни информационни табла. С това дружеството е събрало максимална оценка от общо 70 точки на своята оферта.

С оглед на това комисията е оформила предложение за сключването на договор за изпълнение на поръчката с "Д-Медия" ООД, което е одобрено от кмета на Русе Пламен Стоилов.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари