И нашият син е герой!

0
Девет месеца отговори на много въпроси чакат и родителите на загиналия полицай в свищовското село Ореш
Девет месеца отговори на много въпроси чакат и родителите на загиналия полицай в свищовското село Ореш Снимка: Кадър от видео на БНТ

Изминаха 9 месеца трагедията, която точно Коледа миналата година доведе до смъртта на 34-годишния граничен полицай Асен Асенов, командирован на българо-турската граница. Делото за фаталния инцидент още не е започнало, съобщава БНТ.

Тогава камион, превозващ 15 граничари, връщащи се от смяна се преобърна в дере край Средец. Младият мъжът загина при катастрофата, 12 бяха ранени. Колегите му изнесоха данни за нечовешки условия на работа. Почти година делото по случая все още не е започнало.

Девет месеца отговори на много въпроси чакат и родителите на загиналия полицай в свищовското село Ореш. „Ние не можем да повярваме още, не можем да свикнем с мисълта, че го няма детето”, каза почернената майка Илка Асенова.

След като бил командирован, Асен многократно се оплаквал на родителите си от лошите условия и неудобния път. „Аз съм ходил след това. В продължение на 18 м дължина мястото варира от 1,80 до 2,30 м ширина. Габаритът на автомобила е 2,50”, разказа бащата Васил Асенов.

Асен бил пратен от Свищов в Средец, защото имал подходяща категория за управление на автомобили. Оборудването, обаче, било от 60-те години. В камионите слагали по 2-3 пейки, които не били закрепени по никакъв начин. Не се затваряла и вратата.

Делото за трагичния инцидент ще се гледа в Бургаския окръжен съд, но все още няма насрочена дата. За 9 месеца никой от службата на Асен не е идвал при родителите в село Ореш. Нямат подкрепа, нито информация. Казват, че синът им е герой.

„Аз също искам моят син да бъде герой, защото той е спасил 14 човека. Това не са малко хора – да си отидат вкъщи и да си прегърнат децата и жените”, заяви Васил Асенов. Граничарят остави две деца сираци.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари