Huawei представи евтин електрически кросоувър

2

Базовото оборудване включва асистенти с 12 ултразвукови радара и 5 камери

Новият електрически кросоувър AITO М5, произведен от джойнт-венчъра между Huawei и Seres, беше пуснат в продажба в Китай. Този модел предлага няколко различни версии, включително задно задвижване и задвижване на всички колела, съобщава CarNewsChina.

AITO М5 впечатлява със своя стилен дизайн, включващ тесни фарове и масивна радиаторна решетка. На покрива е монтирано лидарно устройство, което поддържа някои системи за сигурност. Отзад се забелязват иновативни светлини, свързани с LED лента.

Дръжките на страничните врати са вдлъбнати в купето и се изтласкват само при нужда. Електрическият кросоувър може да бъде поръчан в шест различни цвята на купето. Основното оборудване включва системи за подпомагане на шофирането от второ ниво с 12 ултразвукови радара и 5 камери.

Автомобилът е оборудван с 20-инчови джанти с пет спици, зад които се намират червени спирачни апарати. В интериора привлича вниманието 10,25-инчовият цифров инструментален панел и 15,6-инчовият дисплей на информационно-развлекателната система. И двете работят с операционната система Huawei Harmony OS 3.0. В салона има две поставки за чаши и две зарядни устройства с възможност за безжично зареждане. Аудиосистемата Huawei Sound е налична в основната конфигурация.

AITO М5 е оборудван с електрически двигател и 1,5-литров бензинов двигател, който служи за зареждане на батерията. Вариантът със задно задвижване развива мощност от 272 к.с. и въртящ момент от 360 Нм, докато моделът с задвижване на всички колела предлага 496 к.с. мощност и 675 Нм въртящ момент.

Интерес представлява и максималният пробег на автомобила, който достига 1 455 километра при пълен резервоар и заредена батерия. Версията със задно задвижване ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди, докато модификацията със задвижване на всички колела постига същото за 4,4 секунди.

Цената на базовата версия на AITO М5 е 259 800 юана (около 32 700 евро), докато за модела с задвижване на всички колела клиентите трябва да платят 279 800 юана (около 35 200 евро).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари