Автопилотът на Tesla полудя и уби двама души в Китай

0
Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала
Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала

Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала

Необяснима и страховита история се разигра в китайската провинция Гуандун. Кросоувър Tesla Model Y по неизвестни причини сам ускори до максималната си скорост, уби двама и рани тежко трима души, информира Automedia.bg.

Трагедията се е случила на 5 ноември, но записът беше публикувано онлайн едва сега. Видеото показва как колата Tesla отначало сякаш спира отстрани на пътя, но след това сама започва да ускорява. С главоломна скорост - около 200 км/ч, електромобилът се понася по улиците на града, събаряйки велосипедисти и мотористи, които са по пътя.

Колата изминава повече от два километра, преди да поднесе, да се блъсне в стената на сграда и да спре. Нейният шофьор – 55-годишен мъж, е настанен в болница. Пред полицаите той е обяснил, че е искал да спре пред местен магазин, но електромобилът е започнал сам да ускорява. Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала.

На публикуваните кадри стоповете светват за кратко само веднъж - около 30-ата секунда от видеото. Според китайските медии, причината е срив в софтуера на кросоувъра. От Tesla вече изразиха готовност да сътрудничат по всякакъв възможен начин на разследването и да предоставят на властите цялата необходима информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Т3
    Не че нещо , ама бунтът на машините не е фантастика.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари