Христина Христова с коментар за социалната политика на новото правителство

0
"Прави добро впечатление как са структурирани социалните мерки в коалиционното споразумение", каза бившият социален министър
"Прави добро впечатление как са структурирани социалните мерки в коалиционното споразумение", каза бившият социален министър Видео: NOVA

„Почти всичко е планирано за началото на мандата, което означава много напрегната програма", каза още тя

„Към коалиционното споразумение има едно Приложение 13, в което е описано всичко, което ще се прави в социалната област. Прави добро впечатление как са структурирани краткосрочни и средносрочни мерки, има и такива за младите семейства. Постигнат е консенсус и че трябва допълнителен анализ и диалог”. Това заяви бившият социален министър Христина Христова пред NOVA.

Прави ми впечатление, че почти всичко е планирано за началото на мандата - за 2022 г., което означава много напрегната програма. Мерките за детските ясли и градини са от средносрочните, които са за средата на следващата година", каза още тя.

По думите й за тях трябва да се направи стандарт за издръжката от държавата. „Трябва да се имат предвид и децата, които не са настанени ще има ваучерна система, за да може да си доплатят за частна детска градина. Ако за вашето дете са дадени 150 лв., ще бъдат дадени и 150 лв. на тези в частна детска градина", смята Христова.

„Половината от краткосрочните мерки са свързани с COVID мерките – да се продължи подпомагането на бизнеса, да се дава минимална работна заплата за родителите, което не могат да отидат на работа, защото децата им не са на училище заради пандемията, да се подпомогнат и самоосигуряващите се", посочи още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари