Янаки Стоилов: Правителството управлява кризата аварийно

0
Янаки Стоилов: "У нас се налага мантрата, че БСП щяла да увеличи данъците. Това не е вярно"
Янаки Стоилов: "У нас се налага мантрата, че БСП щяла да увеличи данъците. Това не е вярно" Видео: БНТ

"Бяха пропуснати ценни месеци през лятото, в които можеше да започне процес на реорганизация на лечебните заведения", заяви в студиото на "Панорама" Янаки Стоилов.

Той призна, че в началото на кризата е имало мерки на управляващите, с които опозицията е била съгласна, но сега, според него, нещата излизат извън контрол. В този контекст Стоилов изтъкна числата от последната европейска статистика, които свидетелстват за високата смъртност в страната ни.

Янаки Стоилов изложи и алтернативните предложения на социалистите във връзка с бюджета за следващата година.

Социалните разходи в него, обяснимо, са завишени. Опозицията е наясно с това. Затова тя не просто критикува заложените от управляващите разходни количества, а предлага алтернативни подходи. Например, при детските надбавки, социалистите предлагат месечната данъчна основа да се намали на 500 лв. за всеки родител, отглеждащ дете. Това, обясни Стоилов, означава, че стотици хиляди семейства ще имат по-голям разполагаем доход. Той повтори и становището на левицата за въвеждане на подоходно облагане, както и че е необходимо преизчисляване на всички пенсии, а не добавки от по 50 лв.

След като изреди алтернативите на опозицията, Стоилов изтъкна, че ефектът от тях би бил дефицит с 500 млн. лева по-нисък от този, който предвижда правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари