Хиляди паразити живеят в чаршафите ни

1
Можете да се справите с такива колонии чрез пране с много гореща вода или продължително гладене на спалното бельо
Можете да се справите с такива колонии чрез пране с много гореща вода или продължително гладене на спалното бельо

Всеки от нас поне веднъж е чувал за многото бактерии, които се натрупват в спалното бельо по време на употреба. Но малко хора се замислят какви точно рискове крие спането на непрани калъфки за възглавници и чаршафи

Американски изследователи решили да запълнят тази празнина в образованието ни и изследвали 50 възглавници на студенти от 25 колежа. И във всяка една от тях открили по 350 000 колонии на бактерии и 91 000 натрупвания от гъбички. Между другото мъжките възглавници се оказали по-мръсни от женските – 480 000 бактериални колонии срещу 290 000 съответно. А в най-мръсната проба са открити 170 милиона микроорганизми, алармира Струма.

Можете да се справите с такива колонии чрез пране с много гореща вода или продължително гладене на спалното бельо. Въпреки това алармата трябва да звучи само за тези, които имат отслабен имунитет – здравите хора няма да се разболеят толкова лесно от тези бактерии. Но децата, болните и възрастните хора трябва да сменят спалното си бельо по-често и е задължително да се обработва термично или химически.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари