Хакери са се добрали до документи за ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“

0
Кибератака срещу Европейската агенция за лекарствата
Кибератака срещу Европейската агенция за лекарствата

Хакери са получили незаконен достъп до документи, свързани с ваксината на Пфайзер и Бионтех при кибератаката срещу Европейската агенция за лекарствата

Германската компания Бионтех и американската фармацевтична компания Пфайзер заявиха вчера, че хакери са получили незаконен достъп до данни за техните ваксини срещу коронавируса при кибератаката срещу Европейската агенция за лекарствата, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Важно е да се отбележи, че нито системата на Бионтех, нито тази на Пфайзер са пострадали в резултат на този инцидент и ние не знаем дали са били откраднати лични данни", посочи Пфайзер в комюнике.

"Очакваме повече информация по разследването на Европейската агенция по лекарствата и ще реагираме по подходящ начин, в съответствие с европейското право", се добавя в комюникето.

Базираната в Амстердам Европейска агенция за лекарствата, която в момента обсъжда предоставянето на разрешения за няколко ваксини срещу КОВИД-19, вчера съобщи, че е била мишена на кибератака, без да уточни кога и от кого е била извършена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари